VIDEO: US Space Force objavio regrutacijski promo film

  • Objavljeno u Svemir
image

"Svrha vašeg postojanja na ovom planetu možda uopće nije na ovom planetu", slogan je koji  stožer US Space Forcea promovira u videu koji služi za novačenje budućih pripadnika novog svemirskog roda američke vojske. US Space Force je prošle godine osnovan na inicijativu američkog predsjednika Donalda Trumpa i trenutno se nalazi pod zapovjedništvom US Air Forcea, no jednog dana bi trebao postati samostalan rod američke vojske.

"Neki ljudi gledaju u nebo i pitaju se što ako. Naš posao je da im damo odgovor", jedna je od poruka koju komunicira stožer US Space Forcea, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Space Force je nedavno dobio 68 diplomaca s akademije Air Forcea i započeo zaprimati zahtjeve za premještaj aktivnih pripadnika službe koji žele pronaći radno mjesto u vojnoj grani koja je usmjerena na svemir.

Mada se radi o rodu koji se još uvijek nalazi u vrlo ranoj fazi, Space Force je već započeo provoditi aktivnosti u svemiru, pa je preuzeo upravljanje konstelacijama vojnih satelita za komunikaciju, navigaciju i praćenje, a u promo videu se može vidjeti ULA Delta IV Heavy raketa i bespilotni X-37B svemirski zrakoplov, "mini space shuttle" koji već nekoliko godina uzlijeće i slijeće te mjesecima kruži u orbiti Zemlje, što čini Ruse i Kineze jako nervoznim, jer nitko ne zna koja mu je točno svrha, iako Amerikanci tvrde da služi za testiranje novih materijala i u svemir navodno ne nosi nikakve borbene sustave.

Kako se čini, Pentagon ima jako ozbiljne namjere sa svemirskim ratovanjem, a i sam Trump je izjavio da će iduća bitka na Zemlji možda biti odlučena u svemiru, pa možemo reći da je militarizacija svemira očito neizbježna stvar.