H1 Telekom: Mobitel kao IPTV daljinski

image

H1 telekom svoje usluge pruža na nacionalnoj razini, u svakom kutku Hrvatske. Ovisno o pristupnoj tehnologiji i načinu isporuke, korisnicima su dostupni putem ADSL-a na vlastitoj i unajmljenoj infrastrukturi te putem vlastitog VDSL-a u dvadesetak najvećih hrvatskih gradova. Dostupnost se lako može provjeriti putem Konfiguratora na h1telekom.hr.

Paketi usluga H1 telekoma su pametni i jednostavni. Ukratko, složeni su prema potrebama korisnika. Za početak, Internet je flat u svim paketima. Telefonija je, zahvaljujući govornoj tarifi Call Plus povoljna (uključenih 1.000 minuta u Hrvatskoj i 500 prema EU po vrlo niskoj cijeni, uz 2 friends broja po želji). Nedavno je unaprijeđena usluga televizije H1TV koja sada nudi 64 najtraženija TV kanala u Osnovnom paketu te i dalje besplatni vlastiti odabir 4 dodatna TV kanala iz Proširenog paketa. K tome, H1TV korisnici mogu uzeti i pojedinačne TV kanale po želji za 4,90 kn/mj. po kanalu. 

UVIJEK FLAT INTERNET 

Paketi se sastoje od usluga televizije, Interneta i telefona – u različitim kombinacijama, ali uvijek istog sadržaja pojedinačne usluge. Primjerice, Internet je uvijek flat, samo se njegova brzina razlikuje u ovisnosti o pristupnoj tehnologiji (4, 5 ili 20/2 Mbps). Televizija uvijek nudi 64 TV kanala plus još 4 besplatna po izboru iz Proširenog paketa. Tu je i 20 radijskih kanala.

Najpopularniji su paketi koji sadrže sve tri usluge – televiziju, telefon i Internet. Drugo mjesto drže paketi s uslugama telefona i Interneta. Potaknuti željama korisnika, odnedavno nude i pakete koji sadrže samo televiziju i Internet.

Osnovni paket sadrži 64 TV kanala. Uz njih, može se besplatno odabrati 4 dodatna TV kanala iz Proširenog paketa, što je jedinstvena mogućnost među hrvatskim IPTV platformama. Iako je cijena Proširenog paketa vrlo razumna - 59,99 kn za dodatna 32 atraktivna TV kanala – ne treba svakom korisniku cijeli Prošireni paket. Odabirom dodatna 4 TV kanala korisnik može zaokružiti svoj Osnovni paket sa samo onim kanalima iz Proširenog koji ga zaista zanimaju. 

PROMOTIVNE POGODNOSTI 

I kod H1TV-a postoje promotivne pogodnosti, pa primjerice, odluči li se korisnik na ugovornu obvezu od 24 mjeseca dobiva velik popust na naknadu za uključenje.

K tome, u ovisnosti o paketu koji odabere dobit će i posebne promocije u vidu povećanja brzine ili opcionalnih TV paketa za simboličnu cijenu tijekom tri, šest ili kroz sva 24 mjeseca. Primjerice, ako korisnik potpiše ugovornu obvezu na 24 mjeseca na nekom od H1 TRIO paketa koji sadrže televiziju, telefon i Internet već od 239 kn/mj., sva 24 mjeseca će mu dodatno biti otvoren SportKlub paket za 1 kn/mj.  HBO TOTAL paket dobiva se prva 3 mjeseca, također za 1 kn/mj. Tko želi, može uzeti i opcionalni CineStar Premiere paket u pola cijene tijekom trajanja ugovorne obveze, za svega 9,99 kn/mj. Za postojeće korisnike H1 telekoma kod produžetka ugovora, trajanje promotivne ponude se udvostručuje - ako pogodnost za nove traje 3, postojeći korisnici ju dobivaju na 6 mjeseci. 

PRIJAMNIK KAO MEDIA CENTAR 

H1TV je prva IPTV usluga u Hrvatskoj koja je pomoću svog H1TV prijamnika ponudila gledanje YouTube sadržaja, pregledavanje Facebooka i vremenske prognoze na ekranu televizora. H1TV nudi i uslugu fleksibilne Snimalice za koju se ne mora plaćati nikakva mjesečna naknada. Korisnik na H1TV prijamnik spaja vanjski USB tvrdi disk kapaciteta po želji i može snimati do mile volje. Dodatno, s istog tog diska korisnik putem H1TV prijamnika može kroz sučelje medijskog centra gledati MKV/DivX filmove, slušati glazbu i pregledavati fotografije. 

Većina TV kanala je lokalizirana na hrvatski jezik. Primjerice, kanali s filmovima i serijama, najpopularniji dječji i dokumentarni kanali imaju titl ili su sinkronizirani. Roditeljska zaštita riješena je na najjednostavniji način. Prilikom instalacije korisnik dolazi do koraka u kojem sam odabire 4-znamenkasti PIN za roditeljsku zaštitu. Tim PIN-om zaključava se pristup određenim kanalima. Dakle, tko ne zna PIN, ne može gledati taj kanal. 

Internetska brzina ovisi o tehnologiji. H1 Telekom u ponudi ima pakete na ADSL tehnologiji na vlastitoj infrastrukturi i putem bitstreama na nacionalnoj razini te pakete na VDSL tehnologiji. U paketima koji su dostupni na nacionalnoj razini osnovna brzina ADSL Interneta je 4 Mbps (5 Mbps na vlastitoj infrastrukturi), s opcijama povećanja brzine na 10 Mbps, odnosno 20 Mbps gdje je to tehnički moguće. H1 korisnici u dvadesetak najvećih hrvatskih gradova, u kojima je već nekoliko godina dostupan H1 VDSL, imaju osnovnu brzinu od 20/2 Mbps, s opcijama povećanja brzine na 30/10 odnosno sve do 50/15 Mbps. 

VIŠE RAZGOVORA ZA PRIČALICE 

Što se tiče telefonije, u svim paketima je govorna tarifa Call Plus koja sadrži 1000 besplatnih minuta prema svim nacionalnim fiksnim mrežama i 500 minuta prema EU fiksnim destinacijama po cijeni 0,28 kn/min. A tu su i 500 minuta prema 2 friends broja u hrvatskoj mobilnoj ili međunarodnoj fiksnoj mreži po cijeni 0,28 kn/min. Uspostava poziva je uvijek 0,28 kn/poziv. Većina korisnika se odlučuje na samoinstalaciju, a paket dolazi uz vrlo detaljne upute. Te upute su u formi stripa, a na zahtjev korisnika moguće je i slanje tehničara čiji se dolazak dodatno naplaćuje. 

U osnovnu mjesečnu naknadu za paket s H1TV uključen je jedan H1TV prijamnik, namijenjen spajanju na jedan TV prijamnik. Ovisno o tehničkim mogućnostima korisnikove parice, moguće je unajmiti dodatni H1TV prijamnik (set top box, STB) za 50 kn/mj. Na njega nema nikakve ugovorne obveze. Korisnik ga može slobodno unajmiti ili vratiti, kako mu drago. Naravno, moguće je zatražiti pojedinačno uslugu televizije ili samo Internet. No, televizija ili Internet su osjetno povoljniji ako se uzmu u paketu s još jednom ili dvije usluge. 

INFO - H1 TELEKOM 

Kanala u ponudi:

100 TV kanala

20 RADIO kanala 

HD KANALI:

uskoro 

web:  wwww.h1telekom.hr

tel:  0800 05 05

Podijeli