WhatsApp će raditi na novim Huawei telefonima

  • Objavljeno u Novosti
image

Kao što nam je već poznato, velike američke tvrtke poput Googlea i Facebooka su odlučile poštovati "ban" Huaweija prema zahtjevima američke vlade i predsjednika Trumpa, što znači da njegovi novi telefoni neće dolaziti s njihovim predinstaliranim aplikacijama.

Huawei je odlučio pojasniti korisnicima svojih postojećih telefona, kao i onih koji trebaju izaći u idućim mjesecima da se neće uopće morati lišiti američkih aplikacija, jer će se one moći uredno preuzimati, instalirati i koristiti kao i do sada. Drugim riječima, to što novi Huawei telefoni neće imati unaprijed instalirane aplikacije Googlea i Facebooka, to ne znači da si ih nećete moći skidati i instalirati kao što ste to činili i na drugim uređajima bez predinstaliranih appova.

Huawei također radi i na vlastitom app storeu koji će zamijeniti Google Play trgovinu i vjerojatno će imati ulogu da omogućuje korisnicima preuzimanje i instaliranje aplikacija poput Facebooka, WhatsAppa i Instagrama na svim novim uređajima.

Pored toga, Huawei je rekao da njegov vlastiti operativni sustav izlazi ove godine u Kini, dok će iduće godine biti dostupan globalno.