VIDEO: Smartfon za ljubitelje minimalizma

  • Objavljeno u Novosti
image

Ako ne spadate među one koji sline svaki puta kada se pojavi najnoviji flagship telefon Samsunga, Applea, Huaweija i Xiaomija, već tražite smartfon za telefoniranje i slanje SMS-ova s pristojnom kamerom, GPS mapama, glazbom, tetheringom i sličnim korisnim ali ne pretjeranim „overkill“ značajkama, na Kickstarteru možete naručiti BoringPhone. Taj uređaj po svemu odiše minimalizmom, pa čak ne nudi mogućnost instaliranja aplikacija, kao što možete vidjeti u ovom videu

Uređaj radi na vlastitom operativnom sustavu koji se temelji na Lineage OS-u i Androidu, a na njega ćete dobiti samo predinstalirani besplatni i open-source softver.

Što se hardvera tiče, BoringPhone dolazi s 5,5-inčnim1080 x 1920 ekranom, Snapdragon 625 čipsetom, 4 GB RAM memorije, baterijom od 3080 mAh, 32 GB ugrađene pohrane proširive Micro SD karticama i stražnjom kamerom od 12 MP f/2.2 koja može snimati 4K video.

Novozelandski proizvođači koji su ga izradili kažu da je uređaj namijenjen onima koji ne žele gubiti previše vremena dnevno na telefon, koji žele očuvati svoju privatnost i neće trošiti ogromne količine podataka.

Ukratko rečeno, oni koji s glupog telefona tek sada prelaze na pametni možda bi prvo trebali nabaviti BoringPhone, jer će im možda pružiti sve što im treba u životu.

Putem Kickstartera možete ga naručiti za 229 dolara, a isporučiti će vam ga u prosincu 2019. godine.