VIDEO: Windows 11 donosi mnoštvo promjena

  • Objavljeno u Novosti
image

U trenutku dok Microsoft samo podiže hype korisnika indirektnim teaserima koji upućuju da je u izradi novi operativni sustav Windows 11, koji će službeno biti predstavljen 24. lipnja ove godine (navodno), na internetu su se pojavili prvi neslužbeni materijali koje donose dežurni "leakeri".

Po nama je najnovije iznenađenje u tome što će se novi Microsoftov OS doista zvati Windows 11, što znači da u vodu padaju sve bivše izjave glavonja iz Redmonda koji su se zaklinjali da će Windows 10 biti posljednja velika verzija Windowsa, dok će sve iza nje biti samo ažuriranja.

Ono šte se prvo vidi iz procurjelih materijala je da Windowsi 11 dolaze s novim korisničkim sučeljem i Start menijem, a ikonice su na rubovima zaobljene, dok je Xbox aplikacija integrirana u operativni sustav.

Pored toga novi Windowsi dolaze s intuitivnijim i bržim kontrolama koje vam omogućuju pristup aplikacijama doslovce jednim klikom, a stiže i novi prepoznatljivi zvuk koji ćete slušati svaki puta kada pokrenete nove Windowse. 

Što sve donosi Windows 11 možete pogledati u videu objavljenom u Tweetu Toma Warrena ovdje.

Podijeli