VIDEO: Pijanist svira klavir projiciran iz Lenovo telefona

  • Objavljeno u Novosti
image

Već smo imali prilike vidjeti tehnologiju koja omogućuje lasersko projiciranje tipkovnica i zaslona direktno iz pametnog telefona, a sada je i Lenovo na svojoj Lenovo Tech World konferenciji u Pekingu predstavio jedan takav projekt, odnosno konceptualni prototip pametnog telefona pod nazivom Lenovo Smart Cast.

Lenovo kaže da želi proširiti mogućnosti pametnih telefona na značajke koje će im omogućiti korištenje nalik na PC računala, pa je svoj Smart Cast prototip opremio laserskim projektorom, infracrvenim detektorom pokreta i algoritmima "visokih performansi".

Ta tehnologija otvara, kako kažu, "novi svijet interakcije", pa korisnici mogu projicirati velike ekrane osjetljive na dodir na stol, pisati na projiciranim tipkovnicama, te raditi u mnogim aplikacijama isto kao na touchscreenu telefona. Između ostaloga, interaktivni projicirani ekran omogućuje rad u kalkulatoru, crtanje, sviranje, pa čak i editiranje u Microsoftovom PowerPointu.

Pored toga, prjektor pametnog telefona se može koristiti i za projiciranje slike na zid, pa vaš mobitel pretvarate u "kino" koje vam omogućuje gledanje filmova, predstavljanje prezentacija, pa čak i igranje igara poput Fruit Ninja korištenjem gesti.

Osim tih stvari, Smart Cast vam može poboljšati i iskustvo video chatanja, pa ćete na zid moći projicirati sliku sugovornika, dok će se na ekranu mobitela prikazivati vaša faca.

Kako bi demonstrirali preciznost detekcije pokreta (gesti) na projiciranom interaktivnom ekranu, čelnici Lenova su za konferenciju angažirali poznatog kineskog pijanista Lang Langa koji živi i radi u New Yorku, kako bi izveo mali solistički koncert sviranjem na virtualnom klaviru.

Na žalost, Lenovo nije objavio snimku koncerta pa ne možemo potvrditi da je projicirani klavir uspješno odigrao ulogu Bosendorfera ili Steinwaya. U svojem priopćenju također nisu izdali nikakvu informaciju o tome misle li ovaj projekcijski sustav u dogledno vrijeme ugraditi u neki produkcijski model nekog svojeg budućeg pametnog telefona. 

Izvor: Lenovo

Podijeli