VIDEO: Freestyle je višenamjenski kompaktni projektor

  • Objavljeno u Novosti
image

Samsung je na CES 2022 sajmu lansirao Freestyle, kompaktni projektor s ugrađenim zvučnikom, čije korištenje je potpuno automatizirano i totalno "user-friendly", kako bi ga mogao koristiti svatko tko želi projicirati sliku iz raznih izvora i streaming servisa, bez obzira radilo se o filmu, video igri ili drugim sadržajima.

Osim što predstavlja projektor i pametni zvučnik u jednom gadgetu, Freestyle donosi i ambijentalnu rasvjetu, a kako bi korištenje bilo čim jednostavnije opremili su ga pomičnim nosačem koji omogućuje da ga okrećete u 180 stupnjeva, što znači da sliku možete projicirati pod bilo kojim kutom na bilo koju površinu, uključujući zidove, stolove, pa čak i strop, kao što možete vidjeti u ovom videu.

 

Projektor je opremljen pametnim sustavom za automatsko postavljanje postavki, što uključuje automatsko fokusiranje, prilagođavanje slike svim vrstama površina pod bilo kojim kutovima, a Samsung tvrdi da kristalno čistu, oštru i svijetlu sliku možete dobiti na dijagonali do 100 inča.

Za zvučnički dio projektora kažu da omogućuje duboke basove i zvuk kino kvalitete u 360 stupnjeva. Kada Freestyle koristite samo za streamanje i slušanje glazbe, njegov pametni sustav može analizirati glazbu i shodno tome projicirati vizualne efekte na bilo koje površine, što znači da ćete s njim dobiti i svojevrsni light show.

Također je zanimljivo što Freestyle sadrži i Smart TV značajke kakve imaju i pametni Samsungovi televizori, s ugrađenim streaming servisima te omogućuje bežično projiciranje, odnosno „mirroring“ s Android i iOS uređaja.

Freestyle se može predbilježiti već sada, a na globalno tržište će stići u predstojećim mjesecima. Cijena još nije objavljena.

Podijeli