Novi i9 procesor je brži od Apple M1 Max

  • Objavljeno u Novosti
image

Od kako je Apple predstavio svoj prvi M1 procesor, Intel je dobio novog opasnog konkurenta u segmentu mobilnih čipova. Bitka se posebno zahuktala kada je ekipa iz Cupertina počela tvrditi da je njihov M1 Max procesor brži od bilo kojeg Intelovog, a na odgovor nismo trebali dugo čekati.

Na ovogodišnjem CES-u Intel je predstavio procesore iz svoje nove 12. generacije Intel Core H-series čipova, koji uključuju Intel Core i9-12900HK.

Prema tvrdnji Intela, ovo je najbrži mobilni procesor koji je ikada napravljen, a tvrtka ga je specifično usporedila s Apple M1 procesorom.

"Performanse donose neusporedivo iskustvo igranja vrhunskih naslova i korištenje alata za kreiranje sadržaja. Nova Intel Core H-serija 12. generacije najbolja je svjetska platforma za mobilno igranje igara, koja pruža do 28% brže igranje od prethodnog lidera mobilnih igara na tržištu: Intel Core i9-11980HK procesora. Intel Core H-serija 12. generacije više je nego na visini zadatka za kreatore sadržaja. Na primjer, korisnici mogu vidjeti do 43% veću izvedbu u 3D renderiranju u odnosu generacije-na-generaciju“, kaže Intel i dodaje kako je Intel Core i9 12900HK 12. generacije superioran u odnosu na Intel Core i9 11980HK, AMD Ryzen 9 5900HX i Apple M1 Max.

Apple vjerojatno neće dugo čekati kako bi dostojno odgovorio Intelu, jer planira tijekom ove godine izdati drugu generaciju svojih mobilnih procesora pa nam očito predstoji zanimljiva bitka na tržištu procesora prvenstveno namijenjenih laptopima.

Podijeli