VIDEO: Dell Venue 8 tablet najbolji mobilni uređaj sajma

  • Objavljeno u Novosti
image

Nagradu Best of CES Award za najbolji mobilni uređaj CES 2015 sajma koju dodjeljuje Endgadget, osvojio je Dellov tablet Venue 8 7000 Series, konkretno model 7840 s kodnim Blackburn, koji je predstavljen još u rujnu prošle godine.

Bez obzira na to što ovo ukazuje da su proizvođači mobilnih uređaja sačuvali svoje najnovije flagship uređaje za MWC u Barceloni, pa je stoga izabran "stari" gadget, radi se o zanimljivom Android uređaju odličnih značajki, pa smatramo da je zaslužio nagradu.

Prije svega, tablet posjeduje Intelov RealSense sustav kamera, koji se sastoji od jedne stražnje kamere od 8 MP, koja radi u "suradnji" s dva senzora od 720p koji snimaju istu sliku iz različitih uglova, što omogućuje da nakon slikanja izoštrite bilo koji dio fotografije, čime podsjeća na male Lytro kamere, poznate po "postprodukcijskom izoštravanju".

Osim toga, uređaj krasi debljina od samo 6 milimetara, aluminijsko kućište i 8,4-inčni OLED ekran razlučivosti od 2.560 x 1.600 piksela, te se prodaje po cijeni od nekih 400 dolara (2.600 kn), pa se po svemu može nositi s tabletima iste klase konkurencije poput Samsungovog Galaxy Taba S i Appleovog iPada mini 3. 

Moramo još jednom reći da je ovo još jedan pokazatelj da se CES sajam sve više okreće internetu stvari, kućanskim uređajima i nekoj novoj vrsti gadgeta, pa su mnogi posjetitelji koji su ga doživljavali kao informatički sajam vjerojatno razočarani, dok organizatori MWC-a trljaju ruke, jer se više ne moraju plašiti da će im pokupiti vrhnje i u domeni mobilnih uređaja, kao što se to u prošlosti znalo događati.  

Izvori: Endgadget, Dell

Podijeli