Uskoro ćete Hyundaije paliti pametnim satom

  • Objavljeno u Novosti
image

Na ovogodišnjem CES sajmu u Las Vegasu koji se održava od 6. do 9. siječnja 2015. Hyundai će pokazati svoju Blue Link aplikaciju za Adroid Wear satove pomoću koje ćete moći daljinski otključavati, locirati i startati njihove automobile.

Moramo reći da ovo nije nešto potpuno novo u svijetu automobilske industrije, jer je u lipnju prošle godine developer Matthew Patience pokazao svoju Android Wear aplikaciju koja iste stvari može činiti s Tesla S vozilom, no za razliku od nje, Hyundaijevu ćete moći koristiti za znatno više modela, odnosno na svima koji podržavaju Bluetooth povezivanje Blue Link aplikacije s pametnim telefonom koji će se potom povezati s vašim autom.

Dodatna zanimljivost aplikacije je mogućnost korištenja svih značajki glasovnim komandama, pa ćete pomoću svojeg Android Wear pametnog sata moći narediti automobilu paljenje i gašenje motora, otključavanje i zaključavanje vrata, paljenje svjetala, uključivanje trube, a tu je i opcija Car Finder koja će vam pomoći u lociranju vozila ukoliko ste zaboravili gdje ste ga parkirali, ili ako vam je otuđeno.

Pored toga, pomoću aplikacije ćete moći uputiti poziv službi za pomoć na cesti, kao i dežurnom centru Blue Linka. 

Izvor: Hyundai

Podijeli