Ukida se podrška za Microsoft SQL Server 2005

  • Objavljeno u Novosti
image

Iz tvrtke Microsoft stiglo nam je medijsko priopćenje u kojem navode da će u travnju 2016. godine u potpunosti ukinuti podršku za sve verzije popularne usluge za administraciju podataka SQL Server 2005, što, kako kažu, "predstavlja dio normalnog životnog ciklusa programa". 

SQL Server 2005 prvi puta je izdan u studenom 2005. godine, a kao razlog prestanka podrške Microsfot navodi da "današnje baze podataka imaju potrebu za većom skalabilnošću kako bi mogle podržati veće količine i različite vrste podataka, pa preseljenjem sa SQL Servera 2005, organizacije mogu iskoristiti prednosti novih tehnologija, kako bi zaštitile svoje okruženje, iskoristile maksimalne performanse i optimizirale fizičku i virtualnu IT infrastrukturu, lokalno ili u oblaku".

Ovo ukidanje podrške znači da Microsoft više neće pružati sigurnosna ažuriranja, popravke, besplatnu ili plaćenu podršku za korisnike ili detalje o tehničkim ažuriranjima. To također znači da ni "treće strane" neće biti u mogućnosti pružanja sigurnosnih ažuriranja za SQL Server 2005, te sva potraživanja od strane trećih osoba neće biti valjana.

Microsoft stoga savjetuje svim korisnicima da već danas započnu procjenjivati koje aplikacije još uvijek koriste SQL Server 2005, te počnu planirati migracije istih na novije verzije. Korisnici na raspolaganju imaju više opcija ovisno o potrebama njihovih aplikacija, a one uključuju preseljenje na SQL Server 2014, na SQL Server 2014 u virtualnom okruženju i na Microsoft Azure SQL baze podataka.

Microsoft navodi da će nakon preseljenja korisnici dobiti punu zaštitu svojih poslužitelja i kontinuirana sigurnosna ažuriranja i zakrpe.

Read more https://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/Ukida-se-podrska-za-Microsoft-SQL-Server-2005

Podijeli