Nubia Z9 s gestualnim kontrolama na bočnim stranicama

  • Objavljeno u Novosti
image

Ako još uvijek tražite neko alternativno rješenje kojim ćete doći do odličnog pametnog telefona za manje novaca u odnosu na razvikane brandove, a nemate predrasuda prema azijskim, možda će vas zaintrigirati Nubia Z9, dual-SIM uređaj iz ZTE-ovog Nubia premium branda smartphoneova, koji posjeduje 5,2-inčni Sharpov 1080p ekran, Snapdragon 810 čipset, te kombinacije od 32/3 ili 64/4 GB RAM-a i memorije za pohranu.

Osim što mu se ekran po širini proteže do kraja, pa se može reći da je gotovo bez ruba, najzanimljivija značajka mu je FiT tehnologija, odnosno sustav koji omogućuje da telefon otključate ili pokrećete razne funkcije predefiniranim dodirnim gestama, ali ne na ekranu, već na bočnim stranicama aluminijskog okvira.

Pozicije vaših prstiju na okviru mogu upravljati raznim aplikacijama i kamerom, no vjerujemo da će vam trebati neko vrijeme da se priviknete na takvo korištenje, kao i da vam se ne događa da pokrećete slučajno neke značajke koje niste željeli. Posebno zanimljivim nam se čini zumiranje kamere povlačenjem prstiju na bočnim stranicma, pa vam prstići više neće zaklanjati scenu koju gledate na ekranu.

Što se glavne kamere tiče, ona koristi Sonyev IMX234 CMOS senzor (kakav možete naći i u LG G4) od 16 MP, f/2.0, s optičkom stabilizacijom slike i mogućnošću 4K video snimanja. Za odlične selfije će vam poslužiti prednja širokokutna kamera od 8 MP, f/2,4, koja koristi Sonyev 1.4 μm senzor.

Uređaj je debljine od 8,9 mm, radi na Android 5.0 Lollipop OS-u, napaja ga baterija od  2,900 mAh, a tu su još i NFC, te brojne opcije povezivanja koje uključuju FDD-LTE 1, 3 i 7, WCDMA 850/900/1900/2100, CDMA2000/EV-DO, te TD-LTE i TD-SCDMA.  

Što se cijena tiče, one se doista razlikuju ovisno o modelu, pa ćete za Classic Edition platiti 560 dolara (3803 kn), Elite Edition 645 $ (4380 kn), a ako želite imati najbolji model koji posjeduje i čitač otiska prsta i to na bočnoj stranici, istočiti ćete 725 dolara (4923 kn) za Premium Edition model koji tek treba stići na tržište, a za koji se u Kini već primaju predbilježbe.

Nadamo se da nećemo dugo čekati da se pojavi u Hrvatskoj, jer kod nas imena brandova ZTE i Nubia već duže vremena ne stvaraju nepovjerenje među korisnicima. 

Izvor: Nubia

Read more https://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/Nubia-Z9-s-gestualnim-kontrolama-na-bocnim-stranicama

Podijeli