NOVI VIDI: Prvi smo testirali 5G mreže u Hrvatskoj

  • Objavljeno u Novosti
image

U novom broju časopisa VIDI br. 284 koji možete pronaći na svim kioscima u Hrvatskoj donosimo još jedan dvoboj vječnih rivala Intela i AMD-a, ovoga puta u obliku gaming PC konfiguracija u cjenovnom razredu do 5555 kuna. Za potrebe dvoboja složili smo dvije pristupačne konfiguracije i isprobali koliko se dobro možete igrati na AMD i Intel baziranim strojevima.

Druga naša velika tema broja također predstavlja svojevrsni dvoboj, mada se i prije testa znalo tko će odnijeti pobjedu. Naime, održali smo prvi test 5G mreža u Hrvatskoj i usporedili ih s 4G mrežama. Ovaj test će vam otkriti kako se prve 5G mreže teleoperatera Hrvatskog Telekoma i A1 nose s 4G mrežama na raznim lokacijama i koliko su doista brze, pa ćete znati što ćete dobiti kada se jednog dana rasprostrane Hrvatskom.

U ovom broju imamo i usporedni hardverski test laptopa za gaming. Ukratko rečeno, testirali smo ponajbolje laptope na hrvatskom tržištu raznih cjenovnih razreda koji se prodaju kao "gamerski" kako bismo saznali koji nude više, a koji manje... igre.

Među drugim atraktivnim sadržajima ovog broja izdvajamo:

Apple game arcade

Isprobali smo novi Appleov gaming servis koji nudi mogućnost igranja više od 100 ekskluzivnih naslova uz mjesečnu pretplatu. Jesu li Google Play i Steam dobili ozbiljnu konkurenciju?

Test: Radeon RX 5700 Gaming X

Testirali smo MSI-jev Gaming X model Radeona RX 5700 kako bismo otkrili je li ovo jedna od najboljih custom Navi kartica na tržištu.

Test: Philips Oled 804

Testirali smo vrhunski televizor koji se odlikuje jedinstvenom kombinacijom nenadmašne kvalitete slike OLED-a i atraktivne tehnologije prostornog osvjetljenja Ambilight.

HI-TECH bankarstvo

U posebnom prilogu HI-Tech bankarsrtvo predstavljamo vam brojne inovativne bankarske usluge i fintech aplikacije.

How-To: Arduino senzori

U Arduino radionici predstavljamo vam izvedbe senzora temperature i otkrivamo kako ih koristiti te kolika je njihova točnost.

IT karijere - Posao snova: Serengeti

Saznajte kako developerka Dijana Perić svakodnevno komunicira sa stranim klijentima i vodi tim od 30 developera.

Sve to i mnogo toga više pronađite u novom broju Vidija.

VIDImo se!

Čitav sadržaj novog broja možete pronaći ovdje.