Novi šef Google Glassa želi totalni redizajn naočala

  • Objavljeno u Novosti
image

Kada je prije nekoliko tjedana objavljeno da novi šef Google Glassa postaje Tony Fadell, bivši inženjer Applea i trenutni direktor (CEO) tvrtke Nest, koju si je Google "pripojio" prošle godine, mnogi su smatrali da njegovo ustoličenje neće dovesti do bilo kakvih promjena u razvoju pametnih naočala. Bolje rečeno, taj potez Googlea smatrao se kao dijelom dogovora u vezi akvizicije Nesta, no Fadell izgleda ne želi samo sjediti nezaposlen u Googleu i primati dvije direktorske plaće, već želi dovesti do drastičnih promjena u Google Glassu.

Prema pisanju NY Timesa, nekoliko ljudi dobro povezanih s materijom im je potvrdilo da Fadell planira redizajnirati pametne naočale od samih osnova, odnosno kako to Ameri kažu "from scratch", te da ne namjerava izdavati nove testne inačice prije službenog lansiranja.

Drugim riječima, Google je Fadella očito zadužio da Google Glass dovede do finalnog modela, a jedan od izvora je izjavio da "Fadell neće izdati uređaj dok ne bude savršen". Nadamo se samo da zbog toga nećemo morati čekati još nekoliko godina. 

Izvor: NY Times