Ne zna se kada će Windows 11 pokretati Android aplikacije

  • Objavljeno u Novosti
image

Svi korisnici koji su ovih dana instalirali Windowse 11, uključujući našu ekipu iz Vidilaba, ukazuju na brojna vizualna i funkcionalna poboljšanja novog Microsoftovog operativnog sustava, no jedna značajka koju nam je ekipa iz Redmonda obećavala još uvijek nije stigla.

Radi se o "nativnoj" podršci za Android aplikacije, što znači da ćete u novim Windowsima moći pokretati aplikacije  bez potrebe za korištenjem vanjskog emulatora poput BlueStacksa koji mi koristimo za primjerice igranje COD Mobilea i PUBG Mobilea.

Autoru ovog članka to je djelovalo kao najveći napredak u novom Microsoftovom operativnom sustavu, mada se većina korisnika s time neće složiti jer im izvođenje Android aplikacija vjerojatno nije u glavnom fokusu, iako će svi priznati da ta podrška dobro dođe.

Kada će Windowsi 11 dobiti podršku za Android još uvijek se ne zna, iako mnogi korisnici i mediji to pitanje postavljaju Redmondu već danima, što najbolje svjedoči o tome da mi nismo jedini koji tu značajku željni iščekuju.

Ono što se jedino zna je da će podršku za Android prvi imati mogućnost isprobati testeri u Windows Insider programu prije isteka ove godine, no pitanje je hoćemo li je dobiti i svi mi ostali prije nego počnemo koristiti kalendar za 2022. godinu.

Ono što se još jedino zna je da će se Android aplikacije nuditi u Microsoft Storeu i preuzimati preko Amazon Appstorea, što znači da nažalost nećete moći instalirati na svoja računala baš sve što koristite na svojem telefonu, ali nas jako kopka da vidimo što će se naći u ponudi.

Do tada uživajte u novom Start meniju, centriranom taskbaru, widgetima i redizajniranom Microsoft Storeu koji nudi pristup i u dućane aplikacija "trećih strana", gdje će se jednog dana naći i Android aplikacije i igre.

Podijeli