Najmanji modul kamere za laptope na svijetu

  • Objavljeno u Novosti
image

Tvrtka Immervision na CES 2022 sajmu je predstavila najmanji modul kamere za laptope koji kombinira optiku, procesiranje slike i tehnologiju spajanja senzora u modul kamere malog oblika. Širokokutna kamera od 8 megapiksela posebno je dizajnirana za prijenosna računala, tablete i notepade te koristi Immervisionovu patentiranu tehnologiju koja donosi jasnoću slike od ruba do ruba zaslona.

"Proizvođači prijenosnih računala, odgovarajući na zahtjeve kupaca za visokokvalitetnim video konferencijama, suočeni su s teškim problemom povećanja razlučivosti video poziva i vidnog polja kamere, a pritom imaju ograničen prostor za ugradnju naprednog hardvera kamere. Moraju pronaći načine kako smanjiti leće i modul kamere, a mnogi to ne mogu postići, zbog čega se suočavaju s izobličenom slikom, niskom razlučivosti i uskim vidnim poljem kamera koje loše rade u uvjetima slabog osvjetljenja", navodi Immervision u svojem priopćenju.

"Surađujući s OEM-ima uspjeli smo im pomoći da maksimalno povećaju vidno polje i kvalitetu slike u nekoliko milimetara prostora dostupnog u modernim uređajima", objašnjava Patrice Roulet Fontani, suosnivač i potpredsjednik tehnologije u Immervisionu. "Ovaj modul minijaturne kamere može se koristiti zajedno s Immervisionovim širokokutnim algoritmima za ispravljanje izobličenja, algoritmom za zaštitu lica i tijela, omogućavajući OEM-ima neviđeno, novo i svježe iskustvo videopoziva."

Zasad nije poznato u čijim uređajima će se naći novi moduli kamere, niti kada bi tehnologija mogla stići na tržište.

Podijeli