Microsoft testira tamni način rada za Word

  • Objavljeno u Novosti
image

Dark mode ili tamni način rada, u posljednjih nekoliko godina je postao jako popularan vizualni dizajn brojnih programa, servisa i internetskih preglednika.

Mada bismo rekli da su programi za obradu teksta jedina stvar u kojoj je tamni način rada nepotreban, jer nam je svima prirodno pisanje na bijelom papiru, Microsoft vjeruje da je došlo vrijeme da "full" dark mode ponudi i korisnicima Worda.   

Čak što više, ekipa iz Redmonda ga je već omogućila na korištenje sudionicima Windows Insider programa, što znači da ga i vi možete isprobati ukoliko se nalazite među njima.

Microsoft kaže da dark mode u Wordu može pomoći brojnim korisnicima u smanjenju naprezanja očiju i smanjiti probleme onima koji su preosjetljivi na svjetlo, pa je stoga proširio Black Office temu i na pozadine jer su to mnogi korisnici već dugo tražili.

Čitavo priopćenje Microsoft možete pronaći na ovoj poveznici, a mi ćemo vam naglasiti da još nije poznato kada će se nova značajka omogućiti svim korisnicima koji koriste Word, pa je nemojte tražiti po opcijama ukoliko niste Windows Insider.