Aurora 7 je laptop sa 7 ekrana

  • Objavljeno u Novosti
image

U posljednjih nekoliko godina na tehnološkim sajmovima poput CES-a već smo imali prilike vidjeti koncepte i prototipe laptopa s dodatnim ekranima poput Razerovog Project Valerie, no britanska tehnološka tvrtka Expanscape odlučila je s time otići u ekstreme.

Njihov koncept prijenosnog računala Aurora 7 koje zapravo predstavlja mobilnu radnu stanicu, na sebi ima čak 7 ekrana.

Na njemu se nalaze četiri 4K zaslona dijagonale od 17,3-inča, odnosno dva glavna (jedan iznad drugog) i dva bočna vertikalne orijentacije, iznad kojih se još nalaze dva 7-inčna 1200p zaslona. Sedmi zaslon je također 7-inčni, a nalazi se integriran u tipkovnicu, odnosno touchpad.

Sva ta sila zaslona utječe na težinu, pa je laptop težak čak 12 kilograma i za rad mu trebaju dvije interne baterije, od kojih je jedna zadužena samo za napajanje monitora. Ukoliko se nalazite izvan dometa strujne utičnice, baterije će vam u najboljem slučaju omogućiti oko 140 minuta rada, no to ovisi o zahtjevnosti aplikacija koje koristite.

Aurora 7 prijenosnik pokreće Intel Core i9-9900K procesor uz pomoć 64 GB DDR4-2666 RAM-a, a za grafiku se brine NVIDIA GeForce GTX 1060 GPU.

Za razliku od brojnih drugih prototipa, Auroru 7 se doista može kupiti, no samo po narudžbi, jer Expanscape ne planira pokretati serijsku proizvodnju, pa stoga nisu objavili ni njegovu cijenu.

Teško nam je reći tko bi sve imao koristi od ovakvog prijenosnika, no britanska tvrtka kaže da su za njega zainteresirane tvrtke koje se bave nadzorom i fizičkom zaštitom.

Nama bi bilo fora na male ekrane pobacati sve društvene mreže kako bismo stalno bili upoznati s novim postovima, dok bi se na glavnom donjem ekranu igrali, a na gornjem vrtjeli snimku live koncerta Rammsteina. Našli bismo mi primjenu i za još poneki zaslon, bez brige.