Lansiran Chrome za Windows on Arm računala

  • Objavljeno u Novosti
image

Google je objavio da će ovaj tjedan za preuzimanje biti dostupna verzija Chromea za Arm Windows računala sa Snapdragon platformom.

"S ovim novim izdanjem Chrome će biti potpuno optimiziran za hardver i operativni sustav vašeg računala kako bi pregledavanje interneta bilo brže i glatko. A na temelju nedavnog testiranja referentne vrijednosti, očekujemo da će Chrome dobiti još veći napredak u performansama s Qualcommovim nadolazećim Snapdragonom X Elite", navodi Google u svojem blogu.

Google i Qualcomm ističu da Chrome donosi generativne značajke umjetne inteligencije na Snapdragon računala, po čemu će konkurirati onima s Microsoftovim Edgeu preglednikom.

"Nova verzija Google Chromea pomoći će učvrstiti ulogu Snapdragon X Elite kao vrhunske platforme za Windows računalstvo počevši od sredine 2024. godine", rekao je Cristiano Amon, predsjednik i izvršni direktor Qualcomma, u izjavi za javnost. "Dok ulazimo u eru računala s umjetnom inteligencijom, jedva čekamo vidjeti da Chrome zablista koristeći moćni Snapdragon X Elite sustav."

Očekuje se da prva računala sa Snapdragon X Elite platformom krenu u prodaju tijekom ovog ljeta.

Podijeli