Kolaboracijski autonomni robot tvrtke MSI na pogon Nvidije

  • Objavljeno u Novosti
image

MSI je na Computexu 2024 predstavi dosta zanimljivih proizvoda među kojima nas je posebno impresionirao prvi gaming monitor s ugrađenom umjetnom inteligencijom MSI MEG 321UR, no jednako atraktivno djeluje i autonomni logistički robot MSI AMR-AI-Cobot Pro koji radi na Nvidia Jetson AGX Orin platformi, koja pruža navigaciju temeljenu na SLAM-u, 3D planiranje rute, ubrzano otkrivanje objekata i besprijekornu integraciju s aplikacijama trećih strana.

Robot ima sustav autonomnog upravljanja i daljinsko upravljanje, čime se osigurava da se sva roba sigurno sprema i dohvaća.

Možete mu postaviti kada i gdje treba isporučiti robu, a niz identifikacijskih uređaja opremljen je značajkama crtičnog koda, QR koda i RFID-a za integraciju upravljanja trećih strana kako bi se pružila usluga najjednostavnija za korištenje.

Nakon što je MSI AMR opremljen robotskom rukom, može koristiti ugrađenu kameru za pametni vid za postizanje preciznih i brzih zadataka odabira i postavljanja, bez potrebe za integracijom dodatne opreme, čime se štedi vrijeme integracije.

Ekskluzivni Landmark koordinatni sustav omogućuje ažuriranje relativnog položaja ruke i okoline u stvarnom vremenu putem skeniranja, bez obzira na to kako se relativni položaj AMR-a i ruke mijenja. Kombinacija MSI AMR i robotske ruke može se primijeniti na gotovo svako radno okruženje, pružajući praktičnija pametna proizvodna rješenja.

Kolaborativnog robota karakterizira i izvrsna nosivost pa može prenositi teret težine do 20 kg kada ga opremite raznim steznim čeljustima.

Podijeli