Google lansirao značajku Zbirke sličnu Pinterestu

  • Objavljeno u Novosti
image

Google je upravo lansirao novu značajku pod nazivom Collections, odnosno Zbirke za one koji koriste hrvatski jezik u postavkama. Ukoliko ju još niste primijetili, reći ćemo vam samo da je značajka slična Pinterestu, te vam omogućuje grupiranje sadržaja prema temi (topicu), koje možete dijeliti javno ili sa svojim prijateljima.

Valja naglasiti da na samom početku kreiranja nove stranice morate unaprijed odlučiti s kime želite dijeliti svoju zbirku, jer nećete biti u mogućnosti promijeniti postavke nakon što ju kreirate. Ukoliko niste omogućili dostupnost članovima u svojem krugu, imat ćete opciju za dodavanje ili brisanje članova.

Nakon što ju kreirate, stranica Zbirke izgleda slično kao i svaka druga Google+ stranica, a u vašem Početna (Home) meniju imate opciju za izraditi vlastitu ili možete pogledati neke značajke koje Google predlaže kako bi korisnicima pružio uvid u to kako bi trebala izgledati.

Korisnici mogu primati obavijesti o novostima iz zbirki koje prate, kao i opcije praćenja određenih zbirki koje ih zanimaju, te će dobiti postove iz tih zbirki u svoj feed, zajedno s poveznicom koja će ih dovesti do zbirke u slučaju da ju žele čitavu pregledati.

Google tvrdi da se odlučio napraviti novu značajku zbog toga jer su korisnici pokazali interes da dobiju neki alat koji će im omogućiti bolje organiziranje njihovih sadržaja u grupe.

Za sada nam je teško reći hoće li ova značajka privući nove ljude na Google+ mrežu, što je dakako glavni razlog zbog kojega ju je Google uveo, no ako već koristite njezine usluge, dobro će vam doći.

Značajka Zbirke je trenutno dostupna u web inačici, te na Androidu, no Google kaže da će uskoro biti omogućena i za iOS uređaje.  

Izvor: Google+

Read more https://www.vidi.hr/Racunala/Novosti/Google-lansirao-znacajku-Zbirke-slicnu-Pinterestu

Podijeli