Google Chrome 91 dostupan za preuzimanje

  • Objavljeno u Novosti
image

Google je službeno lansirao Chrome 91 na sve podržane platforme, uključujući desktop operativne sustave, a najnovija inačica preglednika dolazi s obiljem poboljšanja.

Između ostaloga, Chrome 91 dolazi s velikim brojem sigurnosnih zakrpi, a Google kaže da su one usmjerene rješavanju 32 problema koje su otkrili stručnjaci za sigurnost u posljednje vrijeme.

Pored toga, Google omogućuje DNS preko HTTPS-a na Linuxu, dok istovremeno blokira port 10080 s ciljem blokiranja exploita usmjerenih ka NAT Slipstream 2.0 napadu.

Ukoliko koristite PWA (progresivne web aplikacije), Google i za vas ima dobre vijesti jer Chrome 91 omogućuje PWA-ima automatsko startanje s operativnim sustavom. što znači da se mogu pokretati zajedno s bootanjem vašeg računala.

Chrome 91 također debitira i s novom opcijom uploadanja datoteka koja olakšava upload na servise temeljene na webu. To znači da ukoliko želite uploadati datoteku online, trebate samo koristiti "drag and drop" ili kliknuti na gumb preglednika i locirati datoteku na svojem uređaju. 

Chrome 91 je već dostupan za Windows, Linux i Mac računala, a preuzimanje možete jednostavno pokrenuti korištenjem ugrađenog "auto-update" enginea. Kako biste provjerili je li se na vaše računalo već instalirao Chrome 91, otiđite na postavke i kliknite na About Chrome (slika gore).

Podijeli