Gmail omogućuje slanje slika direktno na Google Photos

  • Objavljeno u Novosti
image

Google uvodi novu opciju u svoju Gmail aplikaciju, koja će vam omogućiti direktno slanje fotografija iz privitka u emailovima na Google fotografije (Google Photos).

To znači da više nećete trebati ručno preuzimati datoteke na uređaj a tek potom ih pohranjivati na Googleov servis za pohranu fotografija, što će vam poprilično olakšati i ubrzati rad sa slikovnim datotekama u emailovima.

Na žalost, ovo zasad ima i neka glupa ograničenja, pa slike koje želite iz privitka maila stavljati na Google Photos moraju biti isključivo u JPEG formatu, no nadamo se da će nova značajka uskoro podržavati i druge slikovne formate.

Uglavnom, kada u svojoj Gmail aplikaciji dobijete mail s nekom zanimljivom fotkom koju želite prebaciti u Google fotografije, u gornjem desnom uglu će vam se pojaviti nova opcija "Save to Photos", pa ćete je jednim klikom pohraniti u Fotografije, kao što možete vidjeti na slici gore.

Google kaže da će opcija Save to Photos biti dostupna svim korisnicima, no u trenutku pisanja ovog teksta još je nismo dobili. Obzirom da Googleove nove značajke trebaju do 15 dana da se pojave svakome u svijetu, morat ćemo se strpjeti još koji dan.    

Ukoliko ste vi već dobili tu značajku, imate još samo nekoliko dana da u Google Photos prebacite koliko god fotki želite, jer nakon 1. lipnja Google limitira besplatne količine uploada videa i fotografija na 15 GB. To se odnosi na datoteke koje dijelite Gmailom, Workspace dokumente, slideove i spreadsheetove.

Sve iznad tih 15 GB morat ćete plaćati.

Podijeli