ePoP memorijski čipovi kombiniraju DRAM i NAND Flash

  • Objavljeno u Novosti
image

Samsung je odlučio DRAM memoriju i NAND Flash pohranu kombinirati i postaviti na jedan takozvani ePoP čip, a sada je objavio da je započeo njegovu masovnu proizvodnju.

Ovaj čip donosi 3 GB LPDDR3 DRAM-a, što odgovara DIMM memorijskim modulima za PC, te u sebi integrira i 32 GB NAND Flash memorije.

Ovom kombinacijom  RAM memorije i memorije za pohranu na jednom čipu, Samsung želi dati svoj doprinos uštedi prostora u uređajima, ali i poboljšati njihovu energetsku učinkovitost.

Pored toga, ePoP je dovoljno tanak da se može postaviti direktno na bilo koji procesor u vašem pametnom telefonu, tabletu, ili drugom mobilnom uređaju.

Čip okupira područje od 15 x 15 mm, odnosno 225 kvadratnih milimetara, a zbog mogućnosti postavljanja na "glavu" glavnog CPU-a, u pametnim telefonima i gadgetima ostaje dovoljno mjesta za sekundarni baterijski paket ili neku drugu tehnologiju.

Zbog svega toga, novi ePoP memorijski čipovi će biti vrlo pogodni i za ugradnju u nosive uređaje poput pametnih satova, narukvica i naočala. 

Nadamo se da će Samsung pokazati neke proizvode ili barem prototipe uređaja s ePoP čipovima na predstojećem MWC 2015. sajmu u Barceloni, na koji dolazi i naša ekipa iz Vidija. 

Izvor: Samsung