Adobe dodaje livestreaming u svoje aplikacije

  • Objavljeno u Novosti
image

Na godišnjoj MAX 2019 konferenciji, gdje je Adobe predstavljao nove značajke za svoje Creative Cloud aplikacije, najavljena je funkcija koja je očito inspirirana Twitchem i YouTubeom. Konkretno se radi o uključivanje opcije livestreaminga u Adobeove aplikacije, što znači da ćete svoj rad u Photoshopu ili Premiereu uskoro moći uživo streamati drugima kako biste ih naučili kako raditi u tim programima.   

Ta značajka će funkcionirati vrlo jednostavno pa će biti dovoljno da pritisnete gumb za pokretanje broadcastinga, nakon čega ćete dobiti poveznicu koju ćete moći poslati nekome s kim želite dijeliti svoj rad u aplikaciji. To otvara mnoge mogućnosti, prije svega za potrebe edukacije, ali i za uključivanje klijenata u proces rada, jer će oni moći uživo pratiti što dizajner radi i uživo mu davati svoje sugestije o eventualnim korekcijama kako bi dobili ono što žele na najbolji mogući način.

Adobe trenutno provodi beta testiranje nove live streaming značajke s odabranim korisnicima iPad aplikacije Adobe Fresco, a za očekivati je da će se pojaviti i u novom Photoshopu za Appleove tablete koji je također predstavljen na MAX konferenciji. Adobe također lansira i mobilnu inačicu Illustratora koja će se pojaviti 2020. godine te je za očekivati da će i ona dobiti novu livestreaming opciju.