VIDEO: Ukrajinac napravio najbizarniji bicikl na svijetu

image

Poznati ukrajinski YouTuber Sergei "The Q" Gordieiev, ni nakon ruske invazije na njegovu zemlju nije klonuo duhom, pa je napravio novi projekt koji je među najluđima iz njegove uradi sam kolekcije, zbog koje ima više od 13. milijuna pretplatnika na svojem kanalu.

Osnovna ideja koja ga je vodila ovom prilikom bila je napraviti bicikl koji će umjesto jednog zadnjeg kotača imati dvije polovice kotača, no i dalje će se moći voziti kao pravi.

The Q nije prvi puta napravio neki ludi bicikl, pa smo na njegovoj YouTube stranici već mogli vidjeti bicikle bez žbica, lanaca i zračnica, a posebno pažnju nam je privukao biciklom za vožnju po ledu, na koji je umjesto kotača stavio cirkularne pile.

Njegov najnoviji bicikl je još bizarniji od prethodnih, jer djeluje potpuno nestvarno, a što je najluđe funkcionira, iako na prvi pogled izgleda kao nemoguće prometalo.

The Q kaže da mu nije bio problem ispiliti kotače i povezati ih lancem, no pravi izazov mu je predstavljala matematika, jer je morao precizno izračunati kako se kretanje jedne polovice kotača tijekom okretanja pedala nastavlja na kretanje druge polovice, kako bi se najluđi bicikl na svijetu doista moglo voziti bez ikakvih problema, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Bicikl je potpuno upravljiv, iako ćete pri silasku s rubnika sada morati umjesto dva puta, "bubnuti" 3 puta na cestu.

Rekli bismo da je The Q ovim projektom nadmašio sve što je do sada radio pa se nadamo da ćemo vidjeti još mnoge njegove lude projekte, po mogućnosti snimljene u potpuno slobodnoj Ukrajini.

Podijeli