VIDEO: Svirajte sve instrumente na gitari

image

Američka tvrtka Jammy Instruments na Kickstarteru je uspješno provela crowdfunding kampanju kojom će na tržište dovesti jako zanimljiv kompaktan MIDI kontroler koji dolazi u obliku gitare s pravim žicama.

Za razliku od većine MIDI kontrolera koji se temelje na klavijaturama, Jammy EVO je namijenjen onima koji se bolje snalaze sa žičanim instrumentima, a za razliku od osnovnog Jammy Guitar kontrolera koji je prije dvije godine osvojio nagradu Best In Show na NAMM 2018 sajmu, prepun je novih tehnoloških poboljšanja koja poboljšavaju performanse sviranja i upravljanja MIDI trackovima.

Jammy EVO bismo stoga mogli nazvati tehnološkom nadogradnjom tog kontrolera i dolazi s optičkim senzorima koji smanjuju latenciju na 8-10 ms, poboljšanim MIDI trackingom, mapiranim kontrolama, akcelerometrom i drugim tehnologijama koje omogućuju da u brojnim programima koristite svoje znanje sviranja gitare za sviranje bilo kojeg drugog instrumenta, upravljanje MIDI trackovima i sampleovima i koristite ga za potrebe vježbanja, sviranja, komponiranja ili studijskog snimanja, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Posebno zanimljivo je što se kontroler rastavlja pa se može jednostavno transportirati, a mnoge će veseliti i  mogućnost sviranja za ljevake i dešnjake.

Putem Kickstartera svoj Jammy EVO kontroler možete naručiti za 299 doloara, a isporuke bi trebale krenuti u siječnju 2021. godine.