VIDEO: Pametna loptica za kućne ljubimce

  • Objavljeno u POP TECH
image

Svima koji su zbog posla ili drugih obaveza prisiljeni ostavljati svoje kućne ljubimce same u stanu ili kući, kao ispomoć se nudi pametna loptica pod nazivom Wicked Ball koju je proizvela tvrtka Cheerble koja je za nju na Indiegogo portalu crowdfundingom skupila čak 5.864.324 kn.

Wicked Ball je veličine i oblika teniske loptice, a u stanju je svijetliti u bojama, tresti se i kotrljati prema različitim uzorcima potpuno autonomno, što znači da će vaši psi i mace uvijek imati "živog" partnera za igru, koji može ludirati punih 8 sati s jednim punjenjem baterija, kao što možete vidjeti u ovom videu. 

Proizvođač tvrdi da je loptica vodootporna, što znači da se vaši ljubimci s njom mogu zabavljati i u vodi te dovoljno izdržljiva da ju ne mogu pregristi i potrgati, mada ju osobno ne bismo preporučili vlasnicima većih pasmina, jer nekako ne vjerujemo da bi mogla preživjeti ugriz njemačkog ovčara, pitbulla ili rotvajlera.  

Wicked Ball sadrži mali motor, ARM Cortex M0 procesor, 6-osovinski mems motion tracker, senzore osjetljive na dodir, LED svjetlo i litij-ionsku bateriju a za punjenje mu služi MicroUSB utor.

Putem Indiegogo portala pametnu lopticu možete naručiti za 226 kn, a ispuruke započinju kreću u rujnu ove godine širom svijeta. Postoji i posebna inačica za mačke s "mucastom" površinom za grebanje koja košta 246 kn.