VIDEO: Novi Parrotov dron dolazi s kokpit naočalama

image

Parrot je lansirao 4K Anafi dron prošle godine, ponudivši po pristojnoj cijeni solidnu letjelicu s vrlo dobrom kamerom. Na IFA 2019 sajmu u Berlinu Parrot će lansirati novi dron Anafi FPV quadcopter koji dolazi s headsetom i kako kažu, "pruža korisnicima još veću imerzivnost u letenju".         

Anafi FPV je u stanju snimati 4K HDR video i slike od 21 MP i ima solidan domet od 26 minuta s jednim punjenjem baterija, a težak je samo 283 grama. U njega su ugrađeni i novi modovi "cinematic" i "racing", a posebno hvale "ptičji pogled" koji bi vam trebao stvoriti dojam kao da se nalazite u kokpitu helikoptera ili da gledate na svijet s visine na isti način kao što to čine ptice, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Headset se koristi na taj način da u njega umetnete pametni telefon s  FreeFlight 6.6 aplikacijom, a kamera s vidnim poljem od 180 stupnjeva, troosovinskom stabilizacijom i 3X zoomom bi vam trebala pružiti odličan pogled pri brzinama do 50 km/h koliko Anafi FPV može postići. 

Pri korištenju naočala imat ćete HUD zaslon na kojem se prikazuju razne kontekstualne informacije poput brzine, smjera, lokacije drona i visine, dok se na pritisak gumba na headsetu možete prebaciti u minimalno HUD sučelje.

Pored toga usred leta možete gledati na dron izvana s mjesta na kojem se nalazite uključivanjem See-Through View opcije koja će vam pogled prebaciti na video s kamere vašeg pametnog telefona.

Anafi FPV će se prodavati po cijeni od 800 dolara, odnosno 5.413 kn, pa je jasno da se ne radi o igrački, ali nam ne djeluje ni toliko puno ukoliko može doista pružiti "osjećaj ptice".