VIDEO: Novi EV punjač napuni 4 auta za 10 minuta

  • Objavljeno u POP TECH
image

Zerova Technologies, nova podružnica tvrtke Phihong sa sjedištem u Tajvanu, na ovotjednom sajmu eMove360° Europe u Berlinu predstavila je prototip punjača od 480 kW koji obećava da će punjenje električnih vozila učiniti praktičnijim nego ikad smanjivanjem vremena punjenja na 10 minuta. Novi Four Gun Charger također može puniti četiri vozila u isto vrijeme iz jedne jedinice.

Svaki punjač ima kabel od 5 m koji pomaže u logistici parkiranja i punjenja četiri odvojena vozila. Punjač podržava CCS-1, CCS-2, CHAdeMO i GB standarde punjenja i uključuje digitalni zaslon.

Puno punjenje od 10 minuta temelji se na vozilu s paketom baterija od 75 kWh pa bi vozilima s većim paketima trebalo ipak malo dulje vremena. Zerova također procjenjuje da bi punjač dodao 150 km dometa vozilima za manje od pet minuta, što također nije za zanemariti.

Kako bi moglo izgledati punjenje električnih automobila Four Gun Charger punjačem možete pogledati u ovom videu.

Ovaj i neki drugi brzi punjači konkurencije pružaju ružičastu sliku budućnosti u kojoj će se zaustavljanja za punjenje doista približiti brzini i praktičnosti punjenja benzinom.

Podijeli