VIDEO: NES uložak pretvoren u konzolu

  • Objavljeno u POP TECH
image

Jedan od najluđih modderskih projekata koje smo vidjeli u posljednje vrijeme napravio je YouTuber James Channel koji od igre za NES konzolu napravio potpuno funkcionalnu konzolu na kojoj možete igrati druge igre, ali i samu  Open Tournament Golf igru za koju je originalni spremnik (cartridge) bio namijenjen.

Mada se na prvi pogled čini da zbog današnje minijaturizacije nije teško realizirati takav projekt, obzirom da je današnji hardver tisuće puta manji, lakši i bolji, Youtuber je imao puno izazova, a mnoge od njih je riješio uporabom čiste sile i male kružne pile, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Nakon brojnih cvikanja, brušenja, piljenja i lijepljenja, spremnik za NES igru je postao NES konzola, no majstor ju je tada doradio da se može umetnuti u obični NES i pokretati igre iz njega

Osim što se originalni NES hardver lako može nagurati na jedan čip pomoću jedinice za kloniranje, James je također koristio Micro USB za napajanje i 3,5 mm kabel za A/V izlaz. Izvorni priključci kontrolera također su zadržani nakon uklanjanja s izvorne ploče, a njihovo postavljanje s ožičenjem zapravo zauzima više prostora unutar uloška nego ostatak NES-a. Zadržavanje originalnih priključaka također omogućuje podršku za originalni kontroler.

Svaka čast Jamesu na trudu, ali nas je više odbio od moddinga nego što nas je uspio nagovoriti da i sami napravimo jedan takav projekt. Ako je vas zapalio, bilo bi nam drago da nam se javite i pokažete što ste smislili.

Podijeli