VIDEO: Beosound Emerge je zvučnik dizajna knjige

  • Objavljeno u POP TECH
image

Bang & Olufsen (B&O) je veliko ime u svijetu zvuka i poznat je podjednako po proizvodima s vrhunskim zvukom i vrhunskim dizajnom.

U suradnji s londonskom dizajnerskom agencijom Layer, B&O je proizveo zvučnik inspiriran onim što svi posjedujemo na polici, knjigom. Njegov novi tanki Beosound Emerge zvučnik doista djeluje poput knjige, dok istovremeno nudi odličan zvuk i sve opcije povezivosti koje biste očekivali od njega, no da biste ga mogli staviti na svoju policu pokraj Rata i mira ili Gospodara prstenova, morat ćete ga poprilično platiti.

U skladu s tradicijom poznatog danskog branda, zvučnik je izrađen od skupih materijala, koji uključuju hrastovinu, pletenu tkaninu i aluminij, dok je iznutra sastavljen od srednjotonca od 37 mm postavljenog pod kutom koji emitira zvuk sprijeda zajedno s 14 mm visokotoncem, dok je za niske zvukove i basove zadužen bočni "woofer" od 100 mm.

Tvrtka objašnjava da ovaj raspored zvučnika omogućuje uskoj jedinici da i dalje proizvodi zvuk koji ispunjava sobu, a Beosound Emerge je opremljen i tehnologijom kalibracije prostorije koja optimizira cjelokupni audio profil prema mjestu na kojem ga smještate u sobu. Dok ne dođemo u priliku poslušati kakav zvuk nudi, možemo samo uživati u doista lijepom dizajnu koji se fino uklapa u sobu, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Beosound Emerge podržava AirPlay 2 i Chromecast za bežično povezivanje, a također ima i ugrađene mikrofone za glasovno upravljanje putem Google Asistenta. Tvrtka planira dodati svoju Beolink tehnologiju za multiroom postavke s ostalim modelima zvučnika putem ažuriranja ove jeseni, a za sada možete dodati Beosound Emerge u svoj postojeći multiroom audio uređaj putem AirPlaya 2 ili Chromecasta. Što se tiče fizičke povezanosti, tu su Ethernet priključak i line-in optički kombinirani priključak.

Najjeftinija inačica zvučnika pod nazivom Black Anthracite prodaje se po cijeni od 599 eura, a najskuplju Gold Tone morat ćete platiti 749 eura.

Premium proizvodi Bang & Olufsena su uvijek imali premium cijenu, pa ni Beosound Emerge nije izuzetak.

Podijeli