Stiže prva velika nadogradnja PS5 sustava

  • Objavljeno u POP TECH
image

Od 14. travnja ove godine dostupna je prva velika nadogradnja softvera sustava za PS5, koja dolazi zajedno s novim nadogradnjama za PS4. Uz mnoge druge značajke, nadogradnja donosi mogućnost prenošenja vaših PS5 igara na USB proširenu pohranu i dijeljenje gameplaya između korisnika PS5 i PS4 konzola.

Vjerojatno najzanimljivija nova značajka ove nadogradnje je proširenje pohrane PS5 konzole pomoću kompatibilnih eksternih USB diskova, što će vam omogućiti da svoje igre prebacujete na vanjske USB uređaje i potom ih vraćate natrag na internu pohranu konzole kada ih želite igrati, što je puno brži proces od ponovnog preuzimanja igara s interneta ili instalacije s BR diska pa vjerujemo da će svim korisnicima ovo biti od velike važnosti

Pored toga PS5 igre se sada mogu direktno preuzeti na vanjsku USB pohranu, a pri prebacivanju na internu pohranu konzole automatski će se (prema potrebi i dostupnosti) nadograđivati novim verzijama i patchevima.

Druga značajna novost u ovoj nadogradnji dolazi u obliku takozvanog cross-generacijskog Share-Playa, što znači da će korisnici PS4 i PS5 moći međusobno dijeliti svoje zaslone, prebacivati kontroler virtualno prijateljima ili im "dobaciti" drugi virtualni kontroler kako bi se zajednički igrali u co-op modovima.

Što sve još donosi ova velika travanjska nadogradnja softvera PS5 konzole možete pogledati na ovoj poveznici.

Podijeli