Samsung predstavio novi QLED 8K TV od 55 inča

image

Samsung je na nultom danu IFA 2019 sajma u Berlinu održao konferenciju na kojoj je između ostaloga predstavio novi 55-inčni QLED 8K TV koji nadopunjava liniju 8K televozora u kojoj se već nalaze modeli s dijagonalama zaslona od 65, 75, 82 i 85 inča.

Samsung ističe da mu se prodaja QLED televizora povećala za više od 200% u odnosu na prošlu godinu, pa je ukupna brojka prodanih primjeraka veća od 2 milijuna.

Najavljeno je i partnerstvo s Rakutten TV koji ima Warnerove, a uskoro i druge filmove. U Samsungove TV-e je integrirana njihova ponuda filmova, a kažu da se primjerice broj 4K filmova udvostručio u odnosu na 2017. godinu te očekuju da će u budućnosti isto postići i s 8K filmovima. Samsungovi televizori su i prvi s podrškom za Apple TV i Apple TV plus koji se uskoro očekuje, a rade i s Alexa, Bixby i Apple Air play tehnologijama.

Kasnije ove godine preko Prime videa, korisnici u Velikoj Britaniji moći će gledati Premier ligu u 4K koju će Samsung televizori "upscaleati" na 8k, a i svjetsko prvenstvo u ragbiju će se prenositi u 8K rezoluciji, što bi trebalo značiti da 8K sadržaja neće nedostajati, obzirom da to najviše brine potencijalne korisnike.

Kao i drugi 8K modeli, novi 55-inčni TV donosi sve što i prethodnici, uključujući upscaling tehnologiju, 100-postotni volumen boja, izuzetnu dubinu i visoku kvalitetu prikaza detalja.

Bez obzira gledate li sadržaje putem streaming servisa, set-top boxxa preko HDMI-a, USB-a ili mobilnog "mirroringa", za upscaling na 8K rezoluciju će se automatski pobrinuti ugrađeni Quantum Processor 8K i ponuditi vam najbolju moguću kvalitetu.

Novi 55-inčni QLED TV će biti dostupan globalno još tijekom ovog mjeseca, ali Samsung na žalost nije rekao koliko će koštati.