Eurobike Award za hrvatske električne bicikle

image

Hrvatska tvrtka Greyp Bikes postigla je veliki uspjeh na Eurobike 2019 sajmu u njemačkom Friedrichshafenu, osvojivši nagradu Eurobike Award za svoj električni bicikl Greyp G6.2 lansiran prošle godine. Taj bicikl je gotovo identičan Greyp G6.3 biciklu koji smo i sami imali prilike isprobati, s tom razlikom da "naš" nije bio cestovno legalan jer ima nešto jači motor i brži je od zakonske norme po kojoj ne bi smio imati motor jači od 250 W i ići brže od 25 km/h da bi mogao ući u kategoriju bicikla koji možete voziti prometnicama, ali zato možete poput nas uživati u offroad vožnji.

Osim toga nagrađeni G6.2 nudi sve što i ostali e-bicikli iz serije G6, što uključuje najbolju bateriju na tržištu e-bicikala, dvije ugrađene kamere, e-SIM, mobilnu aplikaciju, sustav za online nadogradnju softvera OTA, vrhunske komponente i takozvani "gamification" sustav koji između ostaloga omogućuje povezanost vozača gdje se god nalazili u svijetu i mogućnost međusobnog uspoređivanja performansi i natjecanja.  

"Znamo da smo razvili cool i inovativni proizvod", izjavio je direktor Greyp Bikesa Krešimir Hlede. Vrlo smo počašćeni što je to prepoznala i industrija, posebice tijekom prve godine od kako smo na tržištu. Čineći dva koraka naprijed i jedan nazad, vjerujemo našoj viziji da imamo što ponuditi industriji i biciklistima".

Greyp Bikes je ujedno na Eurobikeu lansirao i dva nova bicikla, G5 model s prednjim amortizerom (hardtail)i Limited EditionG6.X. G5 dolazi u dvoje inačice, kao G5.1 i G5.2, a u svim modelima je uključena tehnologija koja se nalazi i u standardnoj G6 seriji.

Greyp Bikes kaže da je Limited Edition G6.X napravljen u čast korijenima tvrtke koja je nastala unutar kompanije poznatog proizvođača superautomobila Rimac Automobili.

Iz tog razloga u njega su ugradili najkvalitetnije dijelove, uključujući Öhlins vilicu i stražnji amortizer, kotače od karbona i kočnice Megura. Cijene novih modela još nisu poznate ali obzirom da se bicikli iz serije G6 prodaju između 6.400 i 7.499 eura, jasno je da ni novi neće biti bagatela, no ako želite imati nešto jedinstveno i imate džep u koji možete zagrabiti malo dublje, nećete se puno premišljati, jer je poznato da ovo nisu proizvodi za svakoga.

Čestitamo Tomislavu Hledeu i Mati Rimcu i želimo im puno uspjeha na europskom i svjetskom tržištu s novim električnim biciklima.