Potvrđeno: Volkswagen će proizvoditi procesore

image

Kao i mnogi drugi najveći proizvođači automobila u svijetu, Volkswagen također razvija vlastite sustave autonomne vožnje, no ne želi se koristiti tuđim čipovima, već će poput Tesle i Applea razviti vlastite.

Ovu informaciju koja je krenula kao glasina, potvrdio je u razgovoru za Handelsblatt generalni direktor Volkswagena Herbert Diess, izjavivši da će VW dizajnirati vlastite procesore visokih performansi za autonomne automobile.   

Diess naglašava da će VW-ova divizija "CARIAD – Automotive Software for Volkswagen" razviti i dizajnirati procesore, no proizvoditi će se u tvornici nekog drugog proizvođača, što znači da VW nema namjeru graditi tvornicu procesora.

Ovo je potez koji prilično podsjeća na Teslu u ranim danima, koji je u sustavima za pomoć u vožnji započeo koristiti računalni hardver Nvidije, no ubrzo se okrenuo razvoju vlastitih čipova jer mu to olakšava razvoj vlastitih senzorskih i softverskih rješenja koja se kreiraju prema specifičnim potrebama.      

Kako će se Volkswagen pokazati kao proizvođač računalnog hardvera nećemo saznati prije 2025. godine, kada bi tvrtka mogla najranije predstaviti prvo vlastito autonomno vozilo.

Podijeli