Novi Boat Tail je najskuplji auto na svijetu

  • Objavljeno u POP TECH
image

Prošle godine Rolls-Royce je na "Concorso d'Eleganza Villa d'Este" događanju predstavio svoj prvi Boat Tail automobil, s kojim je odmah zasjeo na prvo mjesto najskupljih novih automobila, jer mu je cijena iznosila 28 milijuna dolara.

Sada je poznati proizvođač luksuznih automobila predstavio novi inačicu Bob Taila koji je još skuplji jer će se prodavati za 30 milijuna dolara, a biti će izrađen u samo 3 primjerka.

Kako bi pokušao opravdati cijenu, Rolls-Royce ga je izradio korištenjem skupih materijala poput orahovine i ružičastog zlata, a u njega je ugradio i prostor za piknik.

Tvrtka je na auto odlučila prenijeti dizajn luksuznih trkaćih jahti s početka 20. stoljeća, pa mu je karoserija izrađena ručno od listova aluminija

Luksuzni izgled eksterijera i interijera ovog automobila Rolls-Royceu je bio toliko važan da u svojem priopćenju povodom lansiranja nije uopće ni jednom riječju spomenuo podatke o motoru, tehnologijama, potrošnji, snazi, brzini, opremi i drugim stvarima koje obično najviše zanimaju "normalne" kupce automobila, jer Boat Tail nove generacije ionako nije njima ni namijenjen.

Koga briga za kubikažu i okretni moment motora kada imate priliku za 30 milijuna dolara kupiti auto od ružičastog zlata s prostorom za piknik.

Voljeli bismo saznati hoće li neki od 3 primjeraka kupiti kakav arapski šeik, južnoamerički kralj droge ili neki (nedaj bože) ruski oligarh, no znamo tko neće.  

Više informacija o novom Boat Tailu potražite na ovoj poveznici.

Podijeli