YouTube pokreće Channel Store za streaming usluge

  • Objavljeno u Svijet
image

Prema informaciji koju donosi The Wall Street Journal, YouTube radi na internetskoj trgovini u kojoj ćete moći kupovati pretplate za razne vanjske streaming usluge i servise. Platforma za video streaming u vlasništvu Googlea navodno je razvijala "Channel Store" trgovinu kanala najmanje zadnjih 18 mjeseci i trenutno je u pregovorima s potencijalnim partnerskim tvrtkama.

YouTube već daje svojim pretplatnicima na streaming TV koji plaćaju 65 američkih dolara mjesečno mogućnost dodavanja pristupa dodatnim uslugama kao što je HBO Max, no  nadolazeća trgovina ljudima će omogućiti kupnju premium streaming usluga iz glavne YouTube aplikacije.

WSJ kaže da YouTube predstavlja svoju platformu kao izvrstan način za tvrtke da plasiraju svoje usluge streaminga, budući da gledatelji mogu besplatno gledati najave na njihovoj web stranici ili u aplikaciji, a zatim jednostavno platiti pretplatu.

Partnerske tvrtke vjerojatno će morati dijeliti svoju zaradu s YouTubeom za kupnje unutar video platforme. YouTube navodno već raspravlja o tome kako podijeliti prihode od pretplata s njima, iako se uvjeti razlikuju za svakog partnera.

Pružateljima usluga streaminga bi ovo moglo pomoći da prežive godinu za koju analitičari vjeruju da će biti teška i obilježena gubitkom značajnog broja korisnika.

YouTubeova "trgovina kanala" navodno bi mogla biti pokrenuta već na jesen ove godine, iako tek trebaju potvrditi da projekt doista postoji i da već pregovaraju s potencijalnim partnerima.

Podijeli