Video igre ostvarile prihode od 140 milijardi dolara

  • Objavljeno u Svijet
image

SuperData, tvrtka u vlasništvu kompanije Nielsen, objavila je "godina za godinu" izvještaj koji se fokusira na prihode od industrije video igara tijekom 2020. godine.

Tržišni analitičari su u izvještaju koji možete pronaći na ovoj poveznici, objavili podatak o rastu prihoda industrije video igra za 12%, zahvaljujući kojem je globalna industrija video igara ostvarila ukupne prihode u visini od 139,8 milijardi dolara.

U izvještaju se navodi da najveće prihode i dalje ostvaruju free-to-play igre (78%), a najviše novca su na njih trošili gameri iz Azije (59%).  

Takozvane "hardcore" mobilne igre su također najpopularnije u Aziji, gdje su primjerice Tencentovi naslovi Honor of Kings i Peacekeeper Elite, zajedno generirali više od 2 milijarde dolara tijekom 2020. godine.

Mobilne igre su zabilježile rast od 10 posto i čine 58% prihoda čitavog tržišta video igara.

Roblox je treća igra po prihodima u 2020. godini i prestigla je Fortnite, koji je također ostvario lijepih milijardu dolara prihoda, a vrlo blizu se nalazi i Call of Duty: Warzone.

Mada se u izvještaju navodi da su rastu od 12% poprilično pomogli lockdowni i ostajanje ljudi kod kuće zbog COVID-19 pandemije, SuperData predviđa da će se rast nastaviti i u 2021. godini i to najmanje za 2%.