Šef Vibera poziva na bojkot WhatsAppa

  • Objavljeno u Svijet
image

Kao što već vjerojatno znate, WhatsApp je nedavno promijenio politiku privatnosti, što znači da će ubuduće neke vaše podatke, uključujući broj mobitela, dijeliti s Facebookom, a to dakako izaziva bojazan da će vaši podaci stići i u ruke Facebookovih partnera, odnosno tvrtki trećih strana koje će ih koristiti za spam poruke, odnosno neželjeni marketing., ako ne i nešto puno gore od toga.

Korisnici WhatsAppa moraju pristati na nove uvjete u roku od 30 dana ili više neće moći koristiti svoje račune.

Nije trebalo dugo čekati odgovor Vibera, koji je novu politiku privatnosti WhatsAppa odlučio iskoristiti za promociju svoje platforme, pa je objavio i usporedbu chat platformi, u kojoj je naravno ispao najsigurniji.

„Najnovije zabrinjavajuće ažuriranje politike privatnosti WhatsAppa pojam privatnost svodi na nivo vica. Ažurirana verzija ne samo da pokazuje koliko WhatsApp ne mari za privatnost svojih korisnika, već predstavlja svojevrsni rekord u nepoštivanju korisnika i teško da će ovo biti posljednji takav slučaj s njihove strane. Neizmjerno sam ponosan na Viberovu politiku privatnosti, stoga pozivam sve žene i muškarce koji se vide kao nešto više od pukih podataka koje treba prodati najboljem ponuđaču da svoje chatove i pozive nastave na Viberu ”, izjavio je Djamel Agaoua, izvršni direktor Rakuten Vibera.

Hoćete li i dalje ostat vjerni WhatsAppu ili ćete se prikloniti Viberu, koji se navodno puno više brine za privatnost korisnika možete nam reći u svojim komentarima na Fejsu.