Twitter zaključao račun Trumpa juniora

  • Objavljeno u Svijet
image

Twitter je privremeno zaključao račun B mlađeg jer je jedan njegov post kršio pravila o iznošenju pogrešnih informacija o Covidu-19 i kako kažu, sadržavao potencijalno štetnu informaciju. 

U obavijesti koju je Twitter poslao sinu američkog predsjednika stoji da račun nije trajno suspendiran, no mladi Trump najmanje 12 sati ne može tweetati, retweetati, pratiti bilo koga ili lajkati bilo koji tweet sve dok ne ukloni sporni post. 

Tweet je u međuvremenu uklonjen, a jedan republikanski političar kaže da je u njemu bio link koji je vodio na video na Facebooku s lažnim informacijama o Covidu-19 u kojem su se pojavile osobe u bijelim kutama koje održavaju tiskovnu konferenciju ispred američkog Vrhovnog suda.

"Za ovaj virus postoji lijek koji se zove hydroxychloroquine, cink i Zithromax," govori dr. Stella Immanuel u videu i dodaje da ljudi ne trebaju nositi maske obzirom da postoji lijek.

Dr. Immanuel ima dugu povijest iznošenja opasnih medicinskih tvrdnji i između ostaloga je izjavljivala da se u nekim terapijama koristi alienski DNK i da se pomoću cjepiva u ljude implantiraju mikročipovi.

Nakon što je snimka uklonjena s Facebooka, dr. Immanuel je rekla da će Isus uništiti tvrtkine servere ukoliko video ne bude vraćen.