Sustav Bitcoina za trgovanje pravim zlatom

  • Objavljeno u Svijet
image

Mada će nam netko to osporiti, no kritpovalute poput Bitcoina slobodno bismo mogli nazvati "digitalnim zlatom", jer se temelje na rudarenju i ograničenim količinama resursa koji se koriste za razmjenu.

Mada je BitCoin zamišljen kao zdrava i poštena alternativa bankarskim sustavima, financijski sektor je kriptovalutu vrlo brzo prihvatio kao dodatnu mogućnost zarade, a burze za razmjenu se sve više ponašaju poput omraženih banaka, pa se može reći da jedna simpatična "open source" ideja postaje sve više komprimitirana pohlepom koja nam je već duže vremena poznata u neoliberalnom sustavu politike i ekonomije današnjice.

Stoga nas uopće na čudi objava tvrtke BitGold koja je sustav za razmjenu iz svijeta kriptovaluta jednostavno prebacila u istoimenu burzu za trgovanje pravim zlatom. Kada jednom ubacite svoj novac u sustav, dobit ćete ekvivalent njegove vrijednosti u težini zlata u jednoj od 10 svjetskih zlatnih rezervi.

Potom, kada želite nešto kupiti, to možete učiniti putem BitGoldovog portala, vašeg mobilnog uređaja ili s BitGold karticom. Valja naglasiti da svoju vreću zlata nećete moći donijeti kući, već će ona ležati čitavo vrijeme u nekom trezoru, što znači da će biti nedostupna za bilo kakvo fizičko korištenje, već će tijekom transkacija virtualno rasti ili se smanjivati.

Glavna fora u ovome je da se ne radi o banci, pa ne možete izgubiti svoj depozit, niti o kriptovaluti, već ovdje možete kupiti zlato, "sjediti na njemu" i nadati se da će mu vrijednost rasti kako biste se mogli bogatiti. 

Izvor: BitGold [Business Wire]

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Sustav-Bitcoina-za-trgovanje-pravim-zlatom

Podijeli