Street View vas vodi u potragu za čudovištem iz Loch Nessa

  • Objavljeno u Svijet
image

U današnje digitalno doba postalo je jasno da čudovište Nessie koje se skriva u dubinama škotskog jezera Loch Ness doista postoji. Uopće nije važno je li velika vodena zmija stvarnost ili mit, jer je ona duboko ukorijenjena u škotski folklor, kulturu i turističku ponudu, pa se može reći da je poznata neman odavno izašla iz mutne vode među javnost.

Kako bi dali svoj doprinos održavanju mistike i mitologije vezane uz Loch Ness, Googleovi snimatelji su se udružili s organizacijom Catlin Seaview Survey, poznatoj po istraživanjima vezanim uz podmorske grebene, te su se spustili u vodu (i pod vodu) jezera, kako bi nam omogućili da i sami posjetimo dom Nessie.

Googleov podvodni gajdaš?

Nakon što smo se napokon odlučili virtualno okupati u škotskom jezeru, moramo ustvrditi da Loch Ness i okoliš koji ga okružuju doista stvaraju jedno posebno ozračje, a kada se malo spustite u dubinu, postat će vam jasno zbog čega su te mračne vode proglašene obitavalištem čudovišta iz Loch Nessa, jer ne vidimo niti jedan drugi okoliš u koji bi se ogromni prethistorijski reptil uklopio bolje nego tamo.  

Posjetu vodama Loch Nessa možete započeti putem ove poveznice, a ako ugledate Nessie, oglasite se na našoj Facebook stranici. 

Izvor: Google Blog

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Street-View-vas-vodi-u-potragu-za-cudovistem-iz-Loch-Nessa

Podijeli