Sony: COD lošiji na PS5 ako Microsoft kupi Activision

  • Objavljeno u Svijet
image

U svojem najnovijem pismu upućenom britanskom regulatoru za tržišno natjecanje CMA, Sony sugerira da bi Microsoft mogao uništiti performanse i kvalitetu Call of Duty igara na PlayStation platformi, što bi moglo rezultirati migracijom mnogih korisnika na Xbox konzole.

"Microsoft bi mogao izdati PlayStation verziju igre Call of Duty gdje se bugovi i greške pojavljuju tek na završnoj razini igre ili nakon kasnijih ažuriranja", stoji u pismu upućenom CMA-u. "Čak i ako bi se takve degradacije mogle brzo otkriti, bilo kakav lijek bi vjerojatno došao prekasno, jer bi zajednica igrača već izgubila povjerenje u PlayStation kao platformu za igranje Call of Dutya. Ako se sazna da je izvedba igre na PlayStationu lošija nego na Xboxu, Call of Duty igrači mogli bi odlučiti prijeći na Xbox".

S druge strane, Microsoft je u svom najnovijem odgovoru naveo da je ponudio "Sonyju pružiti paritet u pogledu datuma izdavanja, sadržaja, značajki, nadogradnji, kvalitete i mogućnosti igranja s Xbox platformom." To jest, ako Sony prihvati Microsoftov predloženi 10-godišnji ugovor da Call of Duty ostane na PlayStationu, Microsoft bi bio voljan pristati na procjenitelja treće strane da nadgleda paritet platformi.

Sonyevo pismo ponavlja zabrinutost da će Microsoft Call of Duty učiniti ekskluzivnim za Game Pass i pokvariti ga za PlayStation, no Microsoft je i to opovrgnuo. "Kao što smo cijelo vrijeme govorili nema nikakvog poslovnog smisla ukloniti Call of Duty s PlayStationa", rekla je nedavno potpredsjednica Microsoft Competition Law Groupa Rima Alaily.

U ovom trenutku teško je reći je li Microsoftu važnije da se COD igre prodaju jednako dobro na PlayStation i Xbox konzolama, ili mu je cilj favorizirati Xbox, kao što se boji Sony.

To ćemo znati samo ako akvizicija postane stvarna.

Podijeli