Messenger se vraća u mobilnu Facebook aplikaciju

  • Objavljeno u Svijet
image

Prošlo je devet godina otkako je Meta izbacila Messenger iz mobilne aplikacije Facebook, a sada ih je spremna ponovno spojiti. "Testiramo mogućnost da ljudi pristupe svom Messengeru unutar aplikacije Facebook i vidjet ćete da ćemo uskoro proširiti ovo testiranje", napisao je čelnik Facebooka Tom Alison. "U konačnici, želimo da ljudima bude jednostavno i praktično povezivanje i dijeljenje, bilo u aplikaciji Messenger ili izravno unutar Facebooka."

Kada je Meta uklonila Messenger iz Facebookove aplikacije 2014. godine, rekla je da je cilj usmjeriti razvojne napore na to da Messenger postane najbolje moguće iskustvo mobilnog slanja poruka i izbjeći zabunu kada imamo odvojena Facebook mobilna iskustva slanja poruka.

Zasad nije jasno planira li Meta vratiti razmjenu poruka u verziju Facebooka za mobilni preglednik, no u svakom slučaju vjerujemo da nije loša stvar imati jednu aplikaciju manje na telefonu za komunikaciju s praktično istim korisnicima. Pored toga postoji mogućnost da ćete možda također iz Facebook aplikacije moći slati poruke korisnicima Instagrama.

U nastojanju da postane konkurentnija prema TikToku, Meta pokušava preusmjeriti Facebook na platformu za zabavu i otkrivanje (social discovery). Pokušava "učiniti Facebook najboljim mjestom za društveno otkrivanje i dijeljenje", kaže Alison u postu na blogu.

Ključni razlog zašto Meta vraća razmjenu poruka u aplikaciju Facebook je da, kako kažu, "ljudima olakša dijeljenje onoga što otkriju na Facebooku putem poruka, kada, gdje i kako to odgovara njihovim potrebama, bez potrebe za prebacivanjem na drugu aplikaciju," navodi Alison.

Obzirom da TikTok omogućuje korisnicima dijeljenje videozapisa na koje naiđu sa svojim prijateljima putem ugrađene izravne razmjene poruka, ovaj potez Mete je možda pokušaj konkuriranja popularnoj kineskoj aplikaciji.

Podijeli