Samsung mora platiti 15 milijuna dolara za Bluetooth patent

  • Objavljeno u Svijet
image

Osim standardnih pravnih "patentnih bitaka" između velikih tvrtki poput Applea, Samsunga, Googlea i Microsofta, s vremena na vrijeme se pojavljuju i tužbe takozvanih "patentnih trollova".

Tim izrazom se obično označavaju tvrtke koje same ne otkrivaju nikakva tehnološka rješenja, niti ih bilo gdje primjenjuju, već kupuju tuđe patente i čekaju na priliku da na njima zarade u budućnosti.

Takav slučaj je i s tvrtkom Rembrandt Wireless za koju vjerojatno nikada niste čuli, koja će na jednom takvom patentu (konkretno za Bluetooth EDR  tehnologiju) lijepo zaraditi od Samsunga, obzirom da je američki okružni sud u Harrisonu ovih dana presudio da im Samung mora platiti odštetu od 15,7 milijuna dolara.

Prema Rembrandt Wirelessu, Samsung je prekršio patent vezan za "sustav i metodu komunikacije korištenjem dvije modulacijkse metode", te je, kako kažu, "proizvodio, prodavao ili nudio na prodaju Bluetooth EDR (enhanced data rate)  uređaje u čijem se srcu nalaze patenti koji su predmetom tužbe".

Samsung je ove optužbe dakako odbacivao, no nije mogao dokazati da Rembrandt nema pravo na navedene patente pa je izgubio sudski spor, čime je patentni troll zaradio lijepe novce. 

Izvor: MarshallNewsMessenger

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/Samsung-mora-platiti-15-milijuna-dolara-za-Bluetooth-patent

Podijeli