Rimac Automobili žele preuzeti Bugatti

  • Objavljeno u Svijet
image

Prema vijesti njemačkog portala Manager Magazin koju je prenio i Reuters, Volkswagen grupa je odlučila prodati svoj brand luksuznih automobila Bugatti, a među zainteresiranim tvrtkama je navodno i Rimac Automobili.

Mada Rimac, Bugatti i Volkswagen ovo ne žele komentirati, njemački medij kaže da se Rimac već nalazi u pregovorima, a konačnu odluku o prodaju Bugattija, Volkswagen bi trebao donijeti prije kraja ove godine.

Zanimljivo je i što Manager Magazin našeg Matu Rimca naziva "balkanskim Elonom Muskom", a razlog prodaje Bugattija vide u neprofitabilnosti branda koji je nastao davne 1909. godine, a osnovao ga je u tadašnjem njemačkom gradu Molsheimu u pokrajini Alsace, talijanski industrijski dizajner Ettore Bugatti.

Prema nekim izvorima, VW grupa je navodno spremna prodati Bugatti Rimcu samo zbog toga što u hrvatskoj tvrtki 15,5 posto udjela ima Porsche, koji će svoj udio povećati ukoliko se Rimac dočepa Bugattija, pa bi zapravo zajednički s Rimcem mogao proizvoditi nove Bugattije, najvjerojatnije električne.

Dok čekamo da se oglasi Mate Rimac i potvrdi ili opovrgne ovu vijest, predlažemo vam da s vremena na vrijeme posjetite službenu stranicu vijesti Rimac Automobila, na kojoj se sve službene velike objave redovno ažuriraju. U ovom trenutku tamo nema niti slova o Bugattiju, no to ne mora značiti ništa.