Nakon 5 dana zatočeništva spašena Facebookom

  • Objavljeno u Svijet
image

U božićnoj noći jedna očajna žena iz Sandya (Utah) oglasila se na Facebooku: „Halo, ima li nekog ovdje? Imam ozbiljan problem, moj sin i ja ćemo biti mrtvi prije jutra“.

Nakon toga je proteklo nekoliko sati tijekom kojih su njezini prijatelji odgovarali na poruku nastojeći saznati o čemu se  radi, sve dok jedan nije prijavio stvar policiji i dao im njezinu adresu.

Kada je policija stigla, otkrila je da je ženu i njezinog sina s posebnim potrebama, 5 dana malteretirao i držao u zatočeništvu njezin 33-godišnji dečko Troy Critchfield.

Policiji je izjavila kako joj je Critchfield oduzeo mobilni telefon, više puta je tukao, davio i seksualno napadao, prijeteći da će njoj i njezinom sinu oduzeti život.

Narednik policije Sandya, Jon Arnold, izjavio je kako je žena u jednom trenutku uspjela laptopom kriomice poslati poruku na Facebook i to joj je možda spasilo život.

Critchfield, koji je za slično djelo već bio optužen prije godinu dana, ali je pošten na uvjetnu slobodu, optužen je za otmicu, sodomiju i malteretiranje djeteta.

Podijeli