Korisnici WhatsAppa testiraju Meta AI chatbota

  • Objavljeno u Svijet
image

Meta je ovaj tjedan potvrdila da će uskoro lansirati svoj novi veliki jezični model generativne umjetne inteligencije Llama 3, a sada je potvrdila da njezin Meta AI chatbot ulazi u novu fazu testiranja, iako ga još ne pokreće AI model iduće generacije.

Njezin AI chatbot se sada testira na odabranim korisnicima u SAD-u i Indiji, što znači da Meta želi iskoristiti svoju ogromnu bazu korisnika WhatsAppa u najmnogoljudnijim državama za testiranje, ali i obuku AI modela.

Obzirom da u Indiji ima više od pola milijarde korisnika Whatsappa, vjerujemo da Meti najveće svjetsko tržište za razmjenu poruka predstavlja ogroman bazen za testiranje, kakav nitko drugi od konkurenata nema osim možda Microsofta.

Meta ne uznosi detalje ovog testiranja, ali kaže da isprobava "različita iskustva pokretana AI-jem" koja se nalaze u različitim fazama razvoja.

Meta AI chatbot je asistent opće namjene, dizajniran za odgovaranje na upite korisnika izravno unutar chatova, a ujedno će korisnicima ponuditi i mogućnost generiranja fotorealističnih slika iz tekstualnih upita.

Obzirom da je Meta najavila da će novi AI model Llama 3 izaći unutar idućih mjeseca dana, za očekivati je da će pokretati i Meta AI chatbota, a uskoro bismo mogli saznati i kada će chatbot biti dostupan svim korisnicima u svijetu.

Podijeli