ISIS hakirao i srušio francusku TV postaju

  • Objavljeno u Svijet
image

Francuska TV postaja TV5Monde koja širom svijeta emitira sadržaje na francuskom jeziku, hakirana je i onemogućenma u emitiranju programa puna tri sata, a napadači koji dolaze iz grupe Islamic State Hacking Division, ujedno su "oteli" web stranicu postaje, kao i njezin Facebook profil, na kojem su proglasili "Cyberkalifat", što podsjeća na napad koji su nedavno izveli na servere američke vojske, pa je vrlo vjerojatno riječ o istim hakerima koji podržavaju ISIS.

Nakon hakiranja oglasio se direktor TV mreže Yves Bigot, koji je na Facebooku objavio video u kojem kaže da je operativnost "ozbiljno ugrožena" napadom.

Mada se TV program sada emitira, te je Facebook stranica postaje u funkciji, službena web stranica TV5Monde.com je i dalje nedostupna. 

Kao i u slučaju s hakiranjem američkih vojnih sustava, tijekom ovog napada ISIS je objavio identitete bliske rodbine francuskih vojnika, te je zaprijetio vojsci koja je dio koalicije koja omogućuje zračnu podršku protiv ISIS-ovih kopnenih jedinica koje su nedavno zauzele (oslobodile) irački grad Tikrit. 

Izvor: TV5Monde [Facebook]

Read more https://www.vidi.hr/Non-Tech/Svijet/ISIS-hakirao-i-srusio-francusku-TV-postaju

Podijeli